Onderzoeksstage bij de iBerry Study van het Erasmus MC in Rotterdam
Ben jij een enthousiaste masterstudent psychologie, pedagogische wetenschappen of aanverwante opleiding en ben je op zoek naar een onderzoeksstage? Of ben je een masterstudent geneeskunde met affiniteit met de psychiatrie en zoek je naar een uitdagende plaats om je masteronderzoek te lopen? Lees dan verder! Wij zijn doorlopend op zoek naar gedreven studenten die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan ons onderzoek. Ruim honderd studenten zijn jou voorgegaan. Hieronder lees je wat wij van onze studenten verwachten en wat wij jou bieden. Benieuwd hoe andere studenten hun stage bij de iBerry Study hebben ervaren? Ook dit vind je onderaan deze pagina!
Achtergrond
Psychiatrische stoornissen behoren tot de meest belastende vormen van ziekten vanwege hun prevalentie, comorbiditeit, chroniciteit en kosten voor zowel het individu als de samenleving. Het merendeel van de psychiatrische stoornissen waar volwassenen mee kampen zijn ontstaan voor het 25e levensjaar. Stoornissen ontstaan veelal tussen de vroege adolescentie en jongvolwassenheid of vanuit eerder aanwezige emotionele- en gedragsproblemen in de kindertijd. Hierdoor is er een groeiende behoefte aan zorg die geboden wordt voorafgaand aan het stellen van een diagnose volgens de classificatiesystemen. Zeker aangezien het negatieve effecten heeft op de behandelbaarheid indien we wachten totdat de klachten duidelijk in een diagnose te vatten zijn.
Doelstelling
De baseline en eerste follow-up (2 jaar na baseline) metingen zijn afgerond en momenteel is de tweede follow-up meting (4 jaar na baseline) in volle gang. Alle deelnemers zijn op dit moment ouder dan 18 jaar. Zij worden uitgenodigd om alleen of samen met een ouder of verzorger het onderzoekscentrum in het Erasmus MC te bezoeken. Tijdens het bezoek worden (o.a. diagnostische) interviews, persoonlijkheidsinterviews, cognitieve taken afgenomen en vragenlijsten ingevuld. Daarnaast worden er diverse neuropsychologische testen en lichamelijke metingen verricht.
Wat bieden wij?
Wij bieden een uitgebreide onderzoeksstage waarin je onderdeel uitmaakt van een groot studententeam waarin studenten Psychologie, Orthopedagogiek, Geneeskunde en aanverwante studies zijn vertegenwoordigd. Gedurende de stage zal je betrokken worden in alle onderdelen van het onderzoek: afspraken maken, dataverzameling bij zowel jongere als ouder, datainvoer, data-analyse en participeren in het teamoverleg en intervisie. Dagelijks komen er deelnemers naar het onderzoekscentrum, jij zult meedraaien in de dataverzamelingscarroussel en alles leren over grootschalig onderzoek bij jongeren en volwassenen. Je doet naast onderzoekservaring ook ervaring op in het afnemen van diagnostische interviews en het oefenen van gesprekstechnieken.
De metingen zijn erg divers (bv. psychotische ervaringen, suïcidaliteit, financiële problemen, agressief gedrag, middelengebruik), je masterthese schrijf je over één van de vele verschillende aspecten rondom psychopathologie bij jongeren en ouders. De resultaten van je onderzoek presenteer je aan het onderzoeksteam.
Let op: dit is geen klinische stage, je kunt hier dus niet je BAPD of LOGO-verklaring behalen.
Waar zijn wij naar op zoek?
Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste masterstudenten die zowel goed zelfstandig als in een team kunnen werken. Relevante werkervaring is een pré. We vragen dat je 4 dagen per week van 09:30 tot 18:00 uur beschikbaar bent voor de duur van 26 weken (inclusief twee weken vakantie en tijd om aan je these te werken). Je werkt drie dagen in het Erasmus MC en één dag per week heb je de mogelijkheid om aan je scriptie te werken vanuit huis. Voor Geneeskundestudenten is de duur van de stage 20 weken voor vijf dagen per week. De werktijden staan vast en daar kan niet van afgeweken worden. Mocht je geen these meer hoeven schrijven, maar wel graag een onderzoeksstage bij ons doen, neem dan ook gerust contact met ons op. We kunnen dan overleggen over een aangepast aantal werkdagen.
Contact:
Heb je vragen? Mail onze stagecoördinatoren Sibel Kondu en Nita de Neve-Enthoven gerust! Of kijk op www.iberrystudy.nl en lees hier hoe andere studenten hun stage hebben ervaren. Als je interesse hebt in een stageplaats bij de iBerry Study kun je een recent cv en een motivatiebrief mailen naar iberrystudy@erasmusmc.nl. Vermeld ook per wanneer je stage zou willen lopen.
Ervaringen masterstudenten:
Ytsje – Je onderzoeksstage lopen bij iBerry is erg leerzaam en praktisch. Zo verzamel je data door actief mee te helpen met het onderzoek en ben je ook verantwoordelijk voor het invoeren van je eigen data. Je leert op een leuke manier om te gaan met jongeren en hun ouder(s). Het team collega’s is best groot, waardoor je leert om met verschillende mensen samen te werken. Bovendien is het ook erg gezellig!
Frank – Vanaf het eerste moment ben ik door het onderzoeksteam betrokken bij het verloop van de studie. Ik werd vanaf het begin opgeleid voor het zelf uitvoeren van onderzoeken met proefpersonen. In mijn latere praktijkstage heb ik veel aan de klinische vaardigheden gehad. Kortom, wil je binnen een internationaal topinstituut werken aan zowel je klinische als wetenschappelijke vaardigheden en binnen een gezellig team van psychiaters, psychologen, pedagogen en stagiaires werkervaring opdoen? Dan is een stage bij The iBerry Study iets voor jou.
Emma – De afgelopen 6 maanden bij iBerry waren ontzettend leerzaam en intensief; als stagiaire had je allerlei verschillende taken en dagelijks contact met de jongeren en hun ouders. En dat in een gezellig team aan collega’s!
Manal – In een hecht, enthousiast en hardwerkend team samenwerken aan een veelbelovend onderzoek, deden zes maanden voorbijvliegen. Een uitdagende stage waar zelfstandigheid geprezen wordt, op maat begeleiding beschikbaar is en er altijd wat nieuws te leren valt.