Metingen

Tijdens het derde bezoek aan ons iBerry onderzoekscentrum doen we weer verschillende metingen. Je kunt er altijd voor kiezen om aan één of meerdere onderdelen niet mee te doen. Hieronder kan je lezen wat deze metingen inhouden.

Interview                               mental-health-gd5b62c2cc_1280

Hiermee verzamelen we doormiddel van open en gesloten vragen informatie over jouw gedrag, familie, lichamelijke en psychische gezondheid. Er is ook een onderdeel waarbij we jou vragen zelf te vertellen.

 
 

Takenthinker-g97e549ed4_1280 

We vragen je om verschillende korte opdrachten uit te voeren zodat we jouw reacties en leervermogen kunnen meten. We vragen je bijvoorbeeld om een patroon te volgen met een pen en een ritme na te tikken.

 
 

draw-g5c06599e9_1280 Vragenlijsten

Op het onderzoekscentrum vul je zelfstandig verschillende vragenlijsten in. Hierin vragen we je naar jouw leefstijl en omgeving, gedrag, lichamelijke en psychische gezondheid, persoonlijkheid, lichamelijke ontwikkeling, sociale media, gamen, pesten en relaties. Als je het leuk vindt, kun je een  vragenlijst meenemen om in te laten vullen door iemand uit jouw omgeving die jou goed kent, bijvoorbeeld je broer of een vriendin.

 

icon-ga43c5612b_1280 Lichamelijke metingen

Tijdens de lichamelijke metingen meten we je lengte, gewicht en tailleomvang. Verder meten we met een speciaal lampje stoffen in je huid die informatie geven over veroudering. Door middel van drie leuke taakjes onderzoeken we de neurologische functies. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je zenuwstelsel, motoriek en je coördinatie! Als laatste maken we, als je dat goed vindt, een 3D foto van jouw gezicht voor onderzoek naar erfelijke kenmerken van het gezicht en hun verband met andere kenmerken die genetisch bepaald zijn, zoals bijvoorbeeld gedrag.

 
sleep-g7fdc6829d_1920

Slaap- en bewegingsonderzoek

Ben jij een typische uitslaper? Of heb je aan paar uur slaap voldoende? Ben jij een druktemaker of meer een luiaard? Wij zijn benieuwd! Alleen als jij dat wilt, geven we je aan het einde van de afspraak een horloge mee naar huis om je slaap en beweging te meten! Deze draag je 9 dagen waarbij je elke dag een paar korte vragen beantwoord in het slaapdagboek. Daarna stuur je het horloge en het dagboek weer naar ons terug en jij ontvangt vervolgens een rapport over jouw slaap en beweging mét nog een extra vergoeding voor je extra inzet voor de iBerry Study!

Om je te bedanken voor je deelname aan the iBerry Study ontvang je een leuke vergoeding!

Plattegrond onderzoekscentrum

– Meetkamer: Hier doen we alle lichamelijke metingen en kun je achter de computer wat taakjes doen die jouw reacties en leervermogen meten.
– Jongerekamer: In deze kamer doen we de interviews en taken met de jongeren.
– Ouderkamer: In deze kamer doen we de interviews en taken met de ouders.