Deelname voor Ouders

Waarom ben ik benaderd?

Een paar jaar geleden is uw kind – wellicht samen met u of een andere ouder – bij ons langs geweest voor deelname aan de iBerry Study. Wij nodigen u samen met uw kind weer van harte uit voor onze derde meting om te kijken wat er in de tussentijd is veranderd! We weten namelijk dat er voor opgroeiende jongeren veel verandert op allerlei gebieden; lichamelijk, geestelijk maar ook in de omgeving. Sommige jongeren ervaren moeilijke periodes in deze tijd, anderen hebben nergens last van. Tot op heden weten we nog niet zo goed waarom dat bij jongeren zo kan verschillen. Graag willen wij die veranderingen volgen. U kunt hier als ouder een belangrijke bijdrage aan leveren. Uw deelname is dus enorm waardevol!

Wat houdt deelname voor mij in?

We vragen één van de ouders mee naar de afspraak met jongere. Het gaat om een éénmalige afspraak die ongeveer 3,5 uur zal duren. Meedoen is vrijwillig. Als u besluit deel te nemen verzamelen we samen met u gegevens over de ontwikkeling en gezondheid van uw kind en uzelf. Hier (link naar metingen) vindt u meer informatie over alle metingen.

Waarom meedoen?

Zonder u en uw kind zouden we ons onderzoek niet kunnen uitvoeren! Als dank voor uw deelname krijgen u en uw kind van ons na uw bezoek een cadeaubon. Alle reiskosten die jullie maken worden door ons vergoed!

Daarnaast helpt u de volgende generatie jongeren en ouders met uw deelname! We hopen jongeren in de toekomst beter te kunnen helpen door meer te leren over hoe jongeren zich ontwikkelen over de jaren en wat er dan goed of juist minder goed kan gaan. Verder leert u veel over uzelf en uw kind en zorgen wij voor een gezellige afspraak! We hopen dat we jullie snel weer mogen zien!

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Het iBerry-team gaat zeer zorgvuldig met uw antwoorden en gegevens om. Ze worden opgeslagen met een code en alleen de hoofdonderzoeker en datamanager hebben toegang tot de lijst waarop staat welke code bij welke naam hoort. Daarnaast worden gegevens uit het onderzoek alleen op groepsniveau bekend gemaakt, zonder daarbij uw naam of andere persoonlijke gegevens te noemen. De identiteit van uw kind en uzelf blijft dus altijd geheim. Daarnaast geven wij zonder uw toestemming geen informatie aan uw kind over de antwoorden die u geeft tijdens het onderzoek.