Deelname iBerry 3.0

Waarom ben ik opnieuw benaderd?

Een paar jaar geleden ben je bij ons langs geweest voor je deelname aan de iBerry Study. Nu zien we je graag terug voor de derde meting om te kijken wat er in de tussentijd is veranderd! We weten namelijk dat er voor opgroeiende jongeren veel verandert op allerlei gebieden; lichamelijk, geestelijk maar ook in de omgeving. Sommige jongeren ervaren moeilijke periodes in deze tijd, anderen hebben nergens last van. Tot op heden weten we nog niet zo goed waarom dat bij jongeren zo kan verschillen. Graag willen wij die veranderingen volgen. Jouw deelname is dus enorm waardevol en omdat jij eerder hebt meegedaan ben je onvervangbaar! We kunnen namelijk geen andere persoon voor jou in de plaats selecteren.

Wat houdt deelname voor mij in?

We vragen je dit keer om één keer naar het iBerry onderzoekscentrum te komen. Het liefst zien we je gezellig met één van je ouders, maar je kan ook alleen komen! Een bezoek aan het iBerry onderzoekscentrum duurt voor jou ongeveer 3,5 uur. Bij deelname vragen we je over dingen die veranderd zijn sinds de vorige meting, maar we vragen je ook naar verschillende nieuwe onderwerpen. Bij jou nemen we graag wat interviews, taakjes en lichamelijke metingen af. We vragen je ook om twee vragenlijsten in te vullen. Als je dat wil kan je ook meedoen aan het slaap- en bewegingsonderzoek.

Klik hier voor meer informatie over welke metingen we allemaal doen. Belangrijk om te weten is dat elk onderdeel vrijwillig is.

Waarom meedoen?

Zonder jou zouden we ons onderzoek niet kunnen uitvoeren! Om je te bedanken voor je deelname krijg jij en de ouder die meekomt van ons na je bezoek een cadeaubon. Als je ook meedoet met het slaap- en bewegingsonderzoek  krijg je een extra vergoeding!  Alle reiskosten die je maakt worden door ons vergoed!

Daarnaast help jij de volgende generatie jongeren met jouw deelname! We hopen jongeren in de toekomst beter te kunnen helpen door meer te leren over hoe jongeren zich ontwikkelen over de jaren en wat er dan goed of juist minder goed kan gaan. Verder leer je veel over jezelf en zorgen wij voor een gezellige afspraak! We hopen dat we je snel weer mogen zien!

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Het iBerry-team gaat zeer zorgvuldig met je antwoorden en gegevens om.  Ze worden opgeslagen met een code en alleen de hoofdonderzoeker en datamanager hebben toegang tot de lijst waarop staat welke code bij welke naam hoort. Daarnaast worden gegevens uit het onderzoek alleen op groepsniveau bekend gemaakt, zonder daarbij jouw naam of andere persoonlijke gegevens te noemen. Jouw naam en de naam van je ouders blijven dus altijd geheim. Daarnaast geven wij zonder jouw toestemming geen informatie aan jouw ouders over de antwoorden die je geeft tijdens het onderzoek.